NOTÍCIES > Notícies

Martorell ovaciona l'arpista José Antonio Domené en el seu primer pas per M'Clàssics

L'arpista murcià va estrenar l'obra "Postludio" del compositor Mateo Soto
16/12/2016

El divendres 16 de desembre l’Enrajolada Casa Museu Santacana va rebre l’actuació de l’arpista José Antonio Domené dins el cicle M’Clàssics, el primer cicle de concerts de música clàssica a espais històrics de Martorell. El músic va oferir un repertori ple de sentiment que va incloure l’estrena absoluta de l’obra Postludio de Mateo Soto i un recull d'obres de gran virutosisme de compositors com Britten, Spohr o Parish-Alvars.

 

Arpista murcià, en pocs anys ha aconseguit consolidar-se com un dels millors del panorama europeu. Graduat en el Real Conservatorio Superior de Música de Madrid i al Royal College of Music de Londres, ha guanyat concursos com Arpa Plus a Salamanca (2001) i a Saragossa (2002), la menció d’honor del 1r Concurs Nacional Intercentros (2002) o el concurs permanent de Juventudes Musicales (2007). L’any 2009 va rebre el premi de la Fundació Miguel Ángel Colmenero, dedicada a la difusió, ensenyança i exaltació de la música.

 

El jove ha col·laborat amb algunes de les orquestres espanyoles més importants com les orquestres simfòniques de Castella i Lleó, Bilbao, Madrid, Regió de Múrcia, Comunitat Valenciana, Massachusetts (EUA), Torí (Itàlia), Oporto (Portugal) o San Petersburg (Rússia).

 

És membre fundador de la Asociación Española de Arpistas, autor del llibre Arpa en la Antigua Grècia, professor d’arpa al Conservatori Professional de Música de Múrcia. Participa habitualment a l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, així com amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears ‘Ciutat de Palma’. 

 

PROGRAMA

 

S. DUSSEK (1775-1831)

Sonata en do menor, op. 35: Allegro Andantino Rondo

 

A. GINASTERA (1916-1983)*

Sonatina per arpa:

Preludio. Allegro

Aria (Blue)

Toccata. Vivace

 

M. SOTO (1972)°

Postludio

 

L. SPOHR (1784-1859)

Fantasia, op. 35

 

B. BRITTEN (1913-1974)

Suite per arpa, op. 81:

Overture

Toccata

Nocturne

Fugue

Hymn (St. Denio)

 

E. PARISH-ALVARS (1808-1849)

Fantasia sobre temes de l'òpera Lucia di Lammermoor de G. Donizetti, op. 92

 

* Centenari del seu naixement

° Estrena absoluta

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya